Saturday, March 24, 2012

Παράδειγμα εφαρμογής - Μέρος 1

Επειδή κάποιος μπορεί να μην ξαναασχολήθηκε με το εργαλείο της Microsoft Visual Studio έφτιαξα ένα μικρό βίντεο καταγράφοντας τη διαδικασία δημιουργίας ενός απλού project. Η διαδικασία δεν είναι ολοκληρωμένη. Σε αυτή την ανάρτηση απλά δημιουργούμε μια φόρμα, χωρίς οποιαδήποτε λειτουργία. (αν θέλετε να δείτε κώδικα αναμένετε στο ακουστικό σας - αυτή ανάρτηση είναι απλά drag &drop-ing και ρύθμιση χαρακτηριστικών).

(Στην αρχή προσπάθησα να ηχογραφήσω και τη φωνή μου, αλλά ήταν πολύ fail, έτσι δεν έχει ήχο).


Τι θα δείτε:

1. Πώς δημιουργούμε ένα νέο Project - Windows Forms Application
2. Πώς προσθέτουμε μια νέα φόρμα στο Project
3. Πώς προσθέτουμε controls (κουμπιά, labels, textboxes) σε μια φόρμα, και πώς ρυθμίζουμε διάφορα χαρακτηριστικά τους (μέγεθος, κείμενο κ.α.)

Αυτά που πρέπει να προσέξετε:

Όταν δημιουργείς μια εφαρμογή είναι σημαντικό να προνοείς (όσο γίνεται) ώστε οι οθόνες της εφαρμογής να προσαρμόζονται στις οθόνες του χρήστη. (δηλαδή να προσαρμόσονται στα διαφορετικά resolutions). Αυτό επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας: TableLayoutPanel(s) σε συνδυασμό με το property Dock.


Τα επόμενα βίντεο θα συνεχίσουν στο ίδιο project και σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια απλή εφαρμογή με την οποία 2 παίκτες θα μπορούν να παίζουν Tic-Tac-Toe. Φυσικά απώτερος σκοπός μας είναι να μάθουμε να κτίσουμε φόρμες και να τους προσθέτουμε λειτουργίες!

Αν έχετε εισηγήσεις/απορίες/παρατηρήσεις αφήστε σχόλιο.


Το βίντεο κάντε το full screen, διαφορετικά θα δυσκολευτείτε :)



No comments:

Post a Comment